Nasveti in napotki ter povpraševanja...

MMNeo
Novinec

Scenic s 400k prevoženimi in nakup novega

Napisal/-a MMNeo Ne feb 09, 2025 5:06 pm

Pozdravljeni!

Večkrat prebiram vaše bolj ali manj zanimive članke in velikokrat zasledim, da se kritizira renault.

No, če se lahko pohvalim, saj ga moram, s svojim jeklenim konjičkom, ki sem ga kupil kot testno vozilo s 26k prevoženimi kilometri, sva že od avgusta 2011 skupaj.
Moj "precious" me še ni pustil na cedilu. 20. decembra je obrnil 400.000 km, danes jih ima 406k, potem veste da se veliko voziva. Še vedno ima prvo turbino, prvi vztrajnik, prvo sklopko, tako da res pazim nanj..... Edina malo večja težava je bila, ko se je pokvarilo tipalo dpf filtra (tujina), vse ostale zadeve so bile menjane ob obrabi (vzmeti, amortizerji, diski). Res da delam servis na 15k km, na vsaki drugi se menja še filter goriva, ampak zadeva laufa. Edino kar me zmoti je, požrešen je :) Poraba težko pade pod sedem litrov.....
V glavnem, z njim sem zelo zadovoljen. Pogledujm k R Espacu l.2020 facelift ali P5008, mogoče celo nov P5008, pa me zmoti tri cilindraš.....

Mislim pa, da tako hvaležnega vozila kot je trenutni renault grand scenic 1.9 dci 96 kw ne bom več imel.

Lep pozdrav!

p.s. če mogoče komu pride v poštev, kmalu prodam :)
Priponke
20241220_171729 - 1K JPEG.jpg

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Re: Scenic s 400k prevoženimi in nakup novega

Napisal/-a mrtwelvetrees Ne feb 09, 2025 5:40 pm

Ja bravo, to je še zadnja "stara" mašina v Sceniku 3.
Jaz sem leta 2010 kupil Scenica 3 1.5 dci 106KM brez DPF, brez problema, prodal 2015 z 90.000 ker mi je bil malo prešvoh, sem nato 2015 vzel Scenika3 1.6dci 130, z max opremo po naročilu, avto je bil pravi bonbonček, prodal lansko leto z 90.000 ker sem rabil drug tip avta,

Če menjaš olje pa filter na cca 15.000 to gre in gre.

"novi" Espace ni več tako "uporaben", je bolj šminka, priporočam ročni menjalnik (jih pa je malo) Pa 1.6dci ali 2.0dci samo mislim da ga ne boš dobil z ročnim menjalnikom.

Tri celindrov - bencinarjev bi se jaz izogibal, sploh če imajo jermen v olju - že zato ker so glavni servisi dragi, pa če ti kakšno malenkost ne naredi popoldanc prav na teh motorjih gre hitro narobe. Pa vidim da delaš dosti kilometrov bi moral narediti vsaj 2 ali celo 3 velike servise, to več ni poceni.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

MMNeo
Novinec

Napisal/-a MMNeo Ne feb 09, 2025 6:07 pm

mrtwelvetrees je napisal/-a:Ja bravo, to je še zadnja "stara" mašina v Sceniku 3.
Jaz sem leta 2010 kupil Scenica 3 1.5 dci 106KM brez DPF, brez problema, prodal 2015 z 90.000 ker mi je bil malo prešvoh, sem nato 2015 vzel Scenika3 1.6dci 130, z max opremo po naročilu, avto je bil pravi bonbonček, prodal lansko leto z 90.000 ker sem rabil drug tip avta,

Če menjaš olje pa filter na cca 15.000 to gre in gre.

"novi" Espace ni več tako "uporaben", je bolj šminka, priporočam ročni menjalnik (jih pa je malo) Pa 1.6dci ali 2.0dci samo mislim da ga ne boš dobil z ročnim menjalnikom.

Tri celindrov - bencinarjev bi se jaz izogibal, sploh če imajo jermen v olju - že zato ker so glavni servisi dragi, pa če ti kakšno malenkost ne naredi popoldanc prav na teh motorjih gre hitro narobe. Pa vidim da delaš dosti kilometrov bi moral narediti vsaj 2 ali celo 3 velike servise, to več ni poceni.

Hvala za mnenje. Sem vas želel vprašati kaj menite ali Espace ali P5008.
Sem šel gledati oba. Faceliftan Espace, torej od 2020 september naprej je notri velik korak napram prejšnjemu. Zgleda celo prestižno napram P5008. 2.0 160 km pa zna biti žejnih, kjer je Pugi v prednosti.

Novi P5008, blagi hibrid pa jutri pripeljem domov. Zadeva je čisto nova, jermen je nadomestila veriga, do približno 35 km/h pelje na elektriko. Vsi prodajalci zagotavljajo, da je zadeva konkurent dizlu. Ker imam veze, glede garancije ni problemov, tudi če treba menjavo motorja.
Enostano ne vem, moram peljati. Če pogledamo stroške, prihranim pri zavarovanju, cestnini, kjer je za omenjena modela zavarovanje okoli 1300 evrov, cestnina 205...... Ni zanemarljivo. Tu pa nov avto za 3k več kot ta dva, garancija..... Res sem v dvomih.

Vaše mnenje? Izkušenj je verjetno malo,saj sta tako P3008 in P5008 s tem motrojem šele nekaj mesecev na trgu.

MORDOR
Novinec

Napisal/-a MORDOR Ne feb 09, 2025 7:36 pm

Saj to je bistvo. Servise si delal redno ter avto vozil normalno. Renaulti so dobri avti. Veliko ljudi jih ne mara pa še sami verjetno ne vedo zakaj. Mi imamo v familji tri Renaulte in vsi delajo brez težav. Tudi clio s trovaljnikom ki ima sedaj že 180000. Razen počene vzmeti in rednih servisov ter potrošnjih zadev kot so zavore ni menjano še nič.
Življenje ni praznik,ampak delovni dan!

meganer
Uporabnik

Napisal/-a meganer Po feb 10, 2025 9:56 am

Tudi sam sem ime G.S. 1.9dci 130km

Fulll hvalezen, prostoren, .....

Res sem bil zadovoljen.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: jure5j in 15 gostov