Debate, ki niso vezane na ostala področja...

alessio21
Nov uporabnik

Re: Stroški servisov - vse znamke/modeli

Napisal/-a alessio21 Pe sep 18, 2020 1:20 pm

ban je napisal/-a:
alessio21 je napisal/-a:Za Škoda Karoq 1,5 tsi je bil prvi servis na 15 kkm 192€.Njihovo olje in filter olja.
Servis na 30kkm pa 300,11€. Tukaj pa je poleg njihovega olja in filtra olje zamenjan še filter kabine.
Ni glih poceni.
Je pa cena olja okoli 27€ na liter.

Vsak drugi servis vključuje še servisni pregled, zato taka cena. Ja, cena olja je pa res :roll:
Golf 7 1.4 TSI, pri servis 59 €, drugi servis 121 €, tretji servis 84 €. Olje vedno prinesem sam, cena za 4 litre cca 40-45 €.

Samo da mine garancija pol pa servis pri popoldancu.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Ne sep 20, 2020 7:24 am

Pri meni pride razlika v ceni olja cca. 20 EUR, ostalega pa ne smem prinesti svojega ker če gre kaj narobe, prvo pogledajo katero olje je notri in kateri filter. Če je njihov, se pogovarjamo dalje, drugače garancija takoj odpade. Olje pa vseeno nosim svoje ker kupim Shell, sami bi vlili neko olje za katerega sem prvič slišal.

Aja, servis je Črešnik Medvode.

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso To sep 29, 2020 4:42 pm

Danes klicem pooblascenca, da bi pripeljal avto na zamenjavo olja in oljnega filtra z mojim materialom in koliko je cena za delo pa sem dobil odgovor, da pri njih to ni mozno, lahko samo njihovim materialom cena malce manj kot 200 eur. Avto ni v garanciji. Nisem si mislil, da se otepajo lahkih zasluzkov. 35 -40 eur za slabih 30 min. dela.
Torej iscem pooblascenca za Peugeot na relaciji mb-lj, kjer jim denar ne smrdi?
AH NI NAM LAHKO!

RUNAČ
Novinec

Napisal/-a RUNAČ To sep 29, 2020 5:38 pm

@soso; Kje se pa nahaja ta servis če ni skrivnost? :D

Jaz sem do sedaj enega od domačih avtov (Peugeota) vozil na pooblaščeni servis, ter vedno prinesel svoje olje in nikoli ni bilo težav. No sicer sem se vedno naposlušal pridige o tem, da lahko zaradi tega uvoznik ne prizna jamstva če bi slučajno šlo kakšno odpoved na motorju, ampak pri četrtem obisku se že navadiš. Sploh pa sem kupoval bolj kvalitetno olje kot je tovarniška izbira Total in sem šel ravno zaradi tega zavedno v to.

Edina pripomba, ki sem jo imel je bila, da so mi dvakrat, po mojem mnenju, poračunali kakšne pol delovne ure preveč, glede na to, da so menjali le olje in filtre. Če bi sam delal "lagano sportski" nebi porabil več kot ure in še nekaj za to delo. Sicer sem fanta na šalterju enkrat lepo vprašal za argumente glede porabe ur, pa nisem dobil nekega konkretnega odgovora (naračunali so mi 2,5 delovne ure). Sem potem od nekoga slišal, da naj bi bila na določenih servisih taka praksa, ko ne vzameš olja pri njih in ti potem zaračunajo malo več pri opravljenem delu. Če je pa to res, pa težko trdim.

No ker letos poteče jamstvo, gre avto k znancu na nepooblaščeni servis, pa še zraven bom lahko, da malo vidim kakšno je stanje avta po 5 letih (podvozje...).
"Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš."

Karl Heinrich Waggerl

Uporabniški avatar
format
Novinec

Napisal/-a format To sep 29, 2020 5:59 pm

soso je napisal/-a: Torej iscem pooblascenca za Peugeot na relaciji mb-lj, kjer jim denar ne smrdi?

Ko smo mi imeli Peugeota pri hiši smo ga vozili v avtohišo Avto Golec, Slovenska Bistrica.

Kakšne so cene, pa ne vem več.

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso To sep 29, 2020 7:04 pm

@RUNAC, na stajerskem koncu okolica Ptuja. Ni moj namen, da jim delam slabo reklamo, sem pa bil posteno presenecen, ker od vseh pooblascencev, kjer sem do sedaj delal servise in to razlicne znamke, nikjer nisem dobil taksnega odgovora. Povsod so bili pripravljeni naredit samo menjavo.

@format, Golec ni vec pooblascen za Peugeot. Zakaj pooblascenc pa sem pisal malce visje.
AH NI NAM LAHKO!

RUNAČ
Novinec

Napisal/-a RUNAČ To sep 29, 2020 8:18 pm

Ni bil moj namen poizvedovanja to, da bi kateri servis očrnil, samo zanimalo me je s katerega konca je in da ni slučajno tisti na katerega sem sam vozil avto do sedaj.

Drugače pa poglej na Peugeotovo stran, tam je seznam vseh serviserjev s telefonskimi. Tudi jaz sem na tak način pred dvema letoma poizvedoval kakšne so razlike v postavkah delovne ure med servisi, ki so mi kolikor toliko blizu.

Je pa tako, da sam obeh ljubljanskih ne bi izbral (če se prav spomnim sta imela tudi največjo urno postavko). Kot moj predlog poizvedi v Grosupljem in Radomljah (če ti prvi ni preveč s poti), pa boš videl kakšen bo odgovor.
"Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš."

Karl Heinrich Waggerl

Uporabniški avatar
format
Novinec

Napisal/-a format To sep 29, 2020 9:24 pm

[quote="soso"

@format, Golec ni vec pooblascen za Peugeot. Zakaj pooblascenc pa sem pisal malce visje.[/quote]

Tega pa nisem vedel. Zastave od Peugeota še vedno visijo na drogovih, prav tako ima napis na zgradbi.

meganer
Uporabnik

Napisal/-a meganer To sep 29, 2020 10:09 pm

Oče je imel pred 15 leti P206. Kupljen in servisiran je bil pri Rodexu. Kako so pa barvo ujeli k so ga barvali 2x letno :mrgreen: (malo za šalo, malo zares) ..... k da v vrtcu mešajo rdečo barvo.

Obup, da bi mojega tako naredili .... ga tudi ne prevzamem.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr okt 02, 2024 2:06 pm

Malo obujam staro temo... :D

V zadnjih nekaj letih niso šle gor samo cene novih/rabljenih avtov ampak tudi stroški rednih servisev. In če grem kar konkretno, za 1. servis pri 15.000 km, kjer se menjata samo olje in oljni filter (po potrebi verjetno tudi filter kabine), želijo imeti cca. 240 eur (Tiguan 2.0 tdi). Meni se to zdi kar dosti - samo za primerjavo: Za enak motor (in znamko vozila) sem leta 2017 za prvi servis na 15.000 km odštel skoraj pol manj (isti serviser!).

Koliko kaj plačujete drugi? Seveda me zanimajo cene uradnih servisov kamor se običajno vozi novejše avte v garanciji in ne tistega pod kozolcem...
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Sr okt 02, 2024 2:12 pm

Golf 8 2.0 TDI. Lastno olje, njihov oljni filter. 180,85€. To je bilo 19.6. pri Vrtaču v Kranju.

Kristjan123
Uporabnik

Napisal/-a Kristjan123 Sr okt 02, 2024 2:50 pm

180,85 eur - cena oljnega filtra recimo da dajo Mann "bolj kvaliteten" to bo okoli 12 eur po maloprodajnih cenah oni verjetno dobijo še ceneje se pravi cca slabih 170 eur je "storitev menjave olja"

Za primerjavo kar delam že več kot 20 let na različnih avtih
Nabavim olje + filter pa mi lokalna mehanična delavnica, da ne bo pomote uradno z računom davčni zavezanec. Delo se pravi menjava olja + filtra reset intervala pa recimo da "vrže še eno oko" na podvozje in ploščice- diske če je recimo kaj za menjat in to na koncu servisa pove- predlaga. Če ni "nobenih posebnosti" je račun 50 eur. V eni uri naredi ne rabi nobenih specialnih orodij 50 eur urna postavka je "korektna cena" za to

Na pooblaščencu ne naredijo nič drugače za urno postavko 170-180 eur...

Mislim sej nimaš druge če je avto v garanciji sam jst ne morem izklopit možganov to je dobesedno hlače dol in nastavi rit...

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Sr okt 02, 2024 2:53 pm

Vem. Se strinjam. Tudi sam delam servise na domačih avtih sam. Ampak tega imam pa namen v roku leta in pol dati naprej in sem "požrl" strošek tega vpisa v servisno knjigo, zato da bo avto ob prodaji imel vse štemlje - pač boljše možnosti za prodajo, zlasti ker gre za 3 leta star avto.

Pač nujno zlo :)

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr okt 02, 2024 3:12 pm

Cefizelj je napisal/-a:Golf 8 2.0 TDI. Lastno olje, njihov oljni filter. 180,85€. To je bilo 19.6. pri Vrtaču v Kranju.

Pa ti za to lastno olje kaj računajo? Meni so na uradnem servisu VW v takem primeru hotel zračunat 20 €.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Sr okt 02, 2024 3:15 pm

Če že, navadite cene servisov brez lastnega materijala, bo lažje primerjati. Pri meni niha od intervala do intervala, pa malenkost tudi od serviserja do serviserja. Vem, da me(nas) nategujejo, zato pa imam 10 let jamstva ali 200 000 km.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Sr okt 02, 2024 3:23 pm

ban je napisal/-a:
Cefizelj je napisal/-a:Golf 8 2.0 TDI. Lastno olje, njihov oljni filter. 180,85€. To je bilo 19.6. pri Vrtaču v Kranju.

Pa ti za to lastno olje kaj računajo? Meni so na uradnem servisu VW v takem primeru hotel zračunat 20 €.

Ne. Edino računajo ekološko takso za odpadno olje, ne vem pa če je to v vsakem primeru, sklepam da ja. Dodatno niso računali nič.

Kristjan123
Uporabnik

Napisal/-a Kristjan123 Sr okt 02, 2024 4:26 pm

xxl je napisal/-a:Če že, navadite cene servisov brez lastnega materijala, bo lažje primerjati. Pri meni niha od intervala do intervala, pa malenkost tudi od serviserja do serviserja. Vem, da me(nas) nategujejo, zato pa imam 10 let jamstva ali 200 000 km.

Ravno zaradi primerljivosti sem dal.material proč. Koliko ti zaračunajo storitev menjave olja in ja v njegovem primeru je to cca 170 eur za odšraufat čep in ohišje filtra. Počakat potem zašraufat čep vtaknit vložek filtra zašraufat ter nalit predpisano količino olja. Dela je za 25 minut s čakanjem, da olje odteče. No logično da se obračuna eno uro sam ne po 170 eur so pa tudi več sposobni zaračunat. Meni ni problem plačat če je potrebno neko specialno znanje al pa orodje tudi več kot 100 eur na uro. Sam za odvijat - zavuhat čep in nalivat olje skozi odprtino mi je 50 eur na uro še sprejemljivo 170 pa ne...

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če okt 03, 2024 7:31 am

Je v teh 180,85€ že vštet znesek lastnega olja? Ker če ni, potem smo s ceno tu nekje, kolikor so naračunal meni z njihovim oljem.

Samo za primerjavo, podoben strošek rednega servisa je bil za Kio ampak pred cca. 15 leti, ko je bilo teh ~240 eur vrednih precej več kot danes. Tako, da si niti ne predstavljam, koliko je tam danes. Za Toyoto sem tudi slišal za cifro prek 300 eur, koliko je to res.. Pa je govora še vedno o malem rednem servisu (olje in filtri).

Pri vsem tem kolikor spremljam cene se mi zdi, da se je podražila predvsem storitev. Cena materiala sicer tudi nekaj ampak niti slučajno toliko.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Če okt 03, 2024 7:58 am

Za Toyoto (C-HR) osnovni servis cca 220€-250€, odvisno kako je razpoložen in koliko pritiskam na serviserja. Pred 4 leti je bil po ceniku 192, plačal pa 180€. Je pa vsaki drugi dražji, odvisno od filterjev katere treba zamenjat po programu.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Če okt 03, 2024 4:09 pm

Kristjan123 je napisal/-a:
xxl je napisal/-a:Če že, navadite cene servisov brez lastnega materijala, bo lažje primerjati. Pri meni niha od intervala do intervala, pa malenkost tudi od serviserja do serviserja. Vem, da me(nas) nategujejo, zato pa imam 10 let jamstva ali 200 000 km.

Ravno zaradi primerljivosti sem dal.material proč. Koliko ti zaračunajo storitev menjave olja in ja v njegovem primeru je to cca 170 eur za odšraufat čep in ohišje filtra. Počakat potem zašraufat čep vtaknit vložek filtra zašraufat ter nalit predpisano količino olja. Dela je za 25 minut s čakanjem, da olje odteče. No logično da se obračuna eno uro sam ne po 170 eur so pa tudi več sposobni zaračunat. Meni ni problem plačat če je potrebno neko specialno znanje al pa orodje tudi več kot 100 eur na uro. Sam za odvijat - zavuhat čep in nalivat olje skozi odprtino mi je 50 eur na uro še sprejemljivo 170 pa ne...

Ne. Plus 53€ olje. Z njihovim oljem mi je naračunal cca 300 takrat, ko sem klical za rezervacijo termina.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov