@soso; Kje se pa nahaja ta servis če ni skrivnost?
Jaz sem do sedaj enega od domačih avtov (Peugeota) vozil na pooblaščeni servis, ter vedno prinesel svoje olje in nikoli ni bilo težav. No sicer sem se vedno naposlušal pridige o tem, da lahko zaradi tega uvoznik ne prizna jamstva če bi slučajno šlo kakšno odpoved na motorju, ampak pri četrtem obisku se že navadiš. Sploh pa sem kupoval bolj kvalitetno olje kot je tovarniška izbira Total in sem šel ravno zaradi tega zavedno v to.
Edina pripomba, ki sem jo imel je bila, da so mi dvakrat, po mojem mnenju, poračunali kakšne pol delovne ure preveč, glede na to, da so menjali le olje in filtre. Če bi sam delal "lagano sportski" nebi porabil več kot ure in še nekaj za to delo. Sicer sem fanta na šalterju enkrat lepo vprašal za argumente glede porabe ur, pa nisem dobil nekega konkretnega odgovora (naračunali so mi 2,5 delovne ure). Sem potem od nekoga slišal, da naj bi bila na določenih servisih taka praksa, ko ne vzameš olja pri njih in ti potem zaračunajo malo več pri opravljenem delu. Če je pa to res, pa težko trdim.
No ker letos poteče jamstvo, gre avto k znancu na nepooblaščeni servis, pa še zraven bom lahko, da malo vidim kakšno je stanje avta po 5 letih (podvozje...).