Kristjan123 je napisal/-a:Preprosto življenje, preproste enačbe. vcasih bolj drugic manj
...... sem skrajšal, da ne bo preveč besedila za reply....
In te zgodbe se ponavljajo, ene in iste, že vseh 20 let, odkar sem na tem forumu. morda bi moral kaj spremenit v življenju in težava tici drugje če vidiš samo negativo...
Napisal sem svoja opažanja.
Da ne bo pomote: Vesel sem, da imajo ljudje preprosto življenje. Opažam pa, da imajo na vsako, predvsem bolj kompleksno zadevo, vedno preprost odgovor.
Nekaj podobnega, kot so debate za šankom. Tam so odgovori na vsa vprašanja, rešitve za vse tegobe tega sveta - ker se vse poenostavlja (vse je črno/belo) in posplošuje.
Vendarle pa za šankom nikoli ne dobiš malce bolj razmišljujočega človeka, ki razume, da so zadeve bolj kompleksne in ni preprostega odgovora oz. rešitve.
In tako je tudi na forumu. Res je, da je 20 let nazaj bila nazaj tehnika bolj preprosta (in s tem nasveti na forumu bolj uporabni), ampak to so minuli časi. Nekateri forumaši pravijo, da forum zamira, ampak mislim, da je veliko tudi na temu, da ni več moč podati preprostega odgovora na tehnična vprašanja kompleksnejše tehnike in to tako, na daljavo.
Na forumu so vendarle tudi razmišljujoči ljudje in to je dodana vrednost. Forum je vedno tesno povezan z debato, razpravo, argumentiranjem, težje pa se je zraven tega ubadati še z trivialnimi "gostilniškimi" rešitvami - v mojih zadnjih postih sem to izpostavil kot preproste enačbe.
("Gostilniške" sem dal v navednice, da ne bi kdo razumel dobesedno iz gostilne).
Ampak ja, forum je odprt za vse in tega nobenemu ne kratim.
Mogoče bi se moral sam spremeniti, da bi mi bilo glede foruma vseeno (evo, preprosta rešitev za kompleksnejšo tegobo), pa mi ni vseeno.