Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Zodd
Novinec

Re: Kateri brisalci? (nasveti, povprasevanja)

Napisal/-a Zodd So dec 07, 2024 2:36 pm

prva stvar: meni se je to začelo dogajati ko sem spoliral steklo in nanj nanesel vosek, ki je namenjen za to da voda boljše odteka... rešitev je bila šele ko sem ponovno spoliral steklo, tako da sem vse spravil dol.
pri prisalcih je tudi zelo pomembno pod kakšnim kotom pridejo na steklo, mislim da mora biti 90stopinj, če ne se malo zakrivi nosilce....

bum1
Nov uporabnik

Napisal/-a bum1 Po dec 09, 2024 8:00 pm

Polo78 je napisal/-a:Glede original brisalcev, ki jih dobiš na novem VW lahko tudi sam potrdim, da prav nagravžno škripajo (Tiguan). Jaz sem jih zdaj po 1 letu menjal za Bosch aerotwin (tudi zadnjega) in sedaj delujejo lepo tiho in pobrišejo kot se zagre. Po enem letu zato, ker čez poletje je še nekako šlo, nižje temperature pa očitno še bolj pripomorejo k škripanju.

Osebno sicer poznam še dva druga primera, ko pri novem avtu (VW) brisalci škripajo od samega začetka, v enem primeru na Taigu, v drugem na Polu.

Je kdo reklamiral zadevo? Verjetno ne. Zato pa VW glede brisalcev že par let nateguje na suho kupce. Ker lahko. Če bi več ljudi reklamiralo, bi se verjetno kaj premaknilo. Ampak očitno jim uspeva, VW vernikov je očitno preveč in jih taka zadeva ne moti, pač kupijo druge. Kar je pa še večji nateg, da original metlice prodajajo po 60 €. 60 € za ta drek. Opis pa tak, kot da so zlati in super duper se prilegajo in kvalitetno ter tiho brišejo.

Sramota, da VW špara na metlicah brisalcev. Po eni strani pišejo in opozarjajo, da kako pomemben je jasen pogled v dežju in da morajo brisalci biti tihi in učinkovito odstranjevati vodo in da so original metlice res taprave in se v popolnosti prilegajo vozilu. Po drugi strani ti pa na NOV avto dajo šrot in isti šrot prodajajo pri pooblaščencih.

In še največji biser iz Porsche spletne trgovine:
Pri znamki Volkswagen nam je pomembno zadovoljstvo strank, zato so naši brisalci visoko kvalitetni in narejeni za vaš model vozila.

Je videti ja...

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas Po dec 09, 2024 9:20 pm

Zato pa VW glede brisalcev že par let nateguje na suho kupce
Ne samo pri brisalcih, ampak skoraj pri vsem: cenah vozil, cenah servisov, kakovosti materiala, izpušnih emisijah...

In še največji biser iz Porsche spletne trgovine:
Pri znamki Volkswagen nam je pomembno zadovoljstvo strank...

Tega že 30 let ni več. Pomemben jim je samo in za vsako ceno - dobiček.
Vernikov pa jim še dolgo ne bo zmanjkalo. Imajo najbolj agresivno medijsko kampanjo.
V red jih lahko spravi samo stečaj, kitajsko lastništvo in vrnitev k starim temeljem in viziji.

bum1
Nov uporabnik

Napisal/-a bum1 Po dec 09, 2024 9:48 pm

limas je napisal/-a:Zato pa VW glede brisalcev že par let nateguje na suho kupce
Ne samo pri brisalcih, ampak skoraj pri vsem:

Ne bom preveč razpredal o ostalih težavah in (ne)kvaliteti mojega vozila, ker je to tema posvečena brisalcem. Se pa strinjam, lahko samo rečem, da je kvaliteta izrazito padla. In ogromno nepravilnosti/napak je za njih stanje tehnike, pa metodologija proizvajalca pa bla bla bla... Eh...

Da pa na vseh spletnih straneh pooblaščencev (na čelu s Porsche) pišejo take laži glede kvalitete original metlic, to je pa direktno namerno zavajanje potrošnikov.

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Po dec 09, 2024 10:18 pm

Eno je kvaliteta delov, kjer očitno je težava, druga težava je pa odnos do lastnikov... izgleda smo/ste jim v breme.
Enostavno ne razumem tega obnašanja, vsak je pripravljen požreti kakšno napako na vozilu ali delu, pričakuješ pa, da se bodo zavzeli in jo odpravili, da bo le lastnik zadovoljen. Posledično bi za naslednji novi avto prvo pomislil na to znamko in na to avtohišo... Kot da prodajajo nategni/pobegni izdelke, sploh se več ne trudijo za neko "lojalnost" kupca. Sploh Porsche mreža, najbrž živijo dovolj razkošno od pogodb s podjetji. Imam izkušnjo z Porsche servisi in kar vem je, da če bom kupoval novi avto, zagotovo ne bom pri njih, že iz principa; če bo že VAG, pa pri bilokateri manjši avtohiši.
V tem primeru, ko novi set brisalcev ni pomagal, bi pa ja nekdo šel preveriti kot brisalca na steklo in po možnosti prilagodil naklon. Vzelo bi max 30min, z vsemi probami delovanja. Tako te pa pustijo s škripavcem na novem avtu.
Ostaja grenak priokus, da niso poskusili vsega.

megane16v
Nov uporabnik

Napisal/-a megane16v So dec 14, 2024 7:05 pm

Vw Golf 2018, menjal brisalce lani, vzel original, delajo super. Na VW kartico je bila akcija -30%. Mislim, da sem plačal okoli 40€.
Ni poceni, a sem zelo zadovoljen.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Poznavalec foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Ne dec 15, 2024 9:19 pm

bum1 je napisal/-a:Ker na mojem polotu (in tudi na dosti ostalih VW modelih) original metlice nagravžno škripajo, preskakujejo in puščajo vodno sled ravno v vidnem polju, sem v "lovu" za metlice, ki bi brisale, tako kot je potrebno.

- Bosch Aerotwin: po nekaj dneh začnejo škripati,
- SWF: prav tako pušča vodno sled v vidnem polju in tudi kmalu začnejo škripati,
- Valeo Canopy: ob "hladnejšem" vremenu (blizu ničle), zaškripajo ko gredo navzgor, voznikova metlica pušča vodne sledi, ko gre navzdol.

Ne vem a je problem v nosilcih (na pooblaščencu pravijo, da so nosilci OK) ali je res kvaliteta metlic tako slaba? Nikoli na nobenem od prejšnjih vozil nisem imel težav z metlicami.

Poskusiti moram še Valeo Silencio in pa na netu sem zasledil "Beast Wipers". Glede "Beast Wipers" mi je čudno, da jih trži samo Withcar in da ni nobenega zadetka o tej znamki na tujih spletnih straneh. Jih je mogoče že kdo preizkusil? Zanimivo, Bosch Aerotwin za polota ima oznako A863S, Beast Wipers pa WA863S.

Takole v praksi delujejo original metlice:
https://www.youtube.com/watch?v=zLXqI85ZmZg

Takole original metlica na voznikovi strani pušča vodno sled:
https://img.motor-talk.de/KgG5Uu2vPpU7_rfB.59.jpg

probaj to: https://www.youtube.com/watch?v=w0I-obFmADE
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov