Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Re: Renault z EDC menjalnik

Napisal/-a Daedalus Ne dec 01, 2013 9:33 pm

LeQuack je napisal/-a:Ne vem zakaj evropski trgo posiljujejo s temi DSG-ji in DCT-ji in ostalim crapom, v USA se pa ne upajo teh polizdelkov dati na trg v večji količini, ker bi zaradi nezanesljivosti poželi tožbe leve in desno.

Tko je, če ima človek rad 0,2s boljši pospešek in 0,2dcl nižjo porabo rajši, kot pa zanesljivost. Tudi tega se bomo še naučili.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Ne dec 01, 2013 10:12 pm

LeQuack je napisal/-a:Ne vem zakaj evropski trgo posiljujejo s temi DSG-ji in DCT-ji in ostalim crapom, v USA se pa ne upajo teh polizdelkov dati na trg v večji količini, ker bi zaradi nezanesljivosti poželi tožbe leve in desno.

Kaj pa po tvojem recimo vw ponuja v USA od avtomatike? pravtako dsg tak da ne razumem tvoje izjave

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a =swen= Ne dec 01, 2013 10:59 pm

Jaz sem 2 dni vozil Golfa 1.6tdi z 7 st. DSG-jem in lahko rečem, da je menjalnik super, nobenih pripomb tako pri priganjanju, kot vožnji v klanec, šparanju po ravnem...

Pri Renaultu sem se z EDCjem srečal le v Renault Capturju 1.2 bencinarju in tudi tu nisem imel nobenih pripomb.
Obnašal se je odlično in prestavljal ob pravih trenutkih, brez cukanj, nesmiselnih preskakovanj... Menjalnik so res super skonfigurirali in ustreza tako avtu, kot motorju (1.2 120HP).
Če bi kupoval Capturja bi se brez problema lahko odločil za EDC menjalnik, pa čeprav so mi ročni ljubši.

Če primerjam DSG in EDC (med Golfom in Capturjem) sam nisem opazil nekih bistvenih razlik. DSG je pri zelo dinamični vožnji morda res za odtenek hitrejši, a bistvene razlike ni.

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Po dec 02, 2013 1:59 pm

Saj zato pa VW ne blesti na zanesljivostnih lestvicah v US. Pa kljub temu še vedno prodajajo Passate s klasičnim Tiptronicom
http://www.vw.com/en/models/passat/trims-specs.html

DSG je na voljo samo v dveh modelih: TDI in V6 3.6l
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Po dec 02, 2013 3:25 pm

Tudi problematične TSI motorje se večinoma ne upajo tam prodajat, razen kakšne GTI modele. Tam ima recimo najbolj oskubljen model golf za 20.000 USD (15.000 EUR) že 2.5 V5 motor s 170 KM, klasičnim avtomatskim 6 stopenjskim menjalnikom, kovinsko barvo itd. S tem da 15.000 EUR za njih ni tako velik znesek zaradi višjega standarda. Pri nas bi tak model prišel še ene 10.000 EUR več od oka.

Uglavnem za manjši denar dobijo veliko več avta. Nam pa prodajajo to oskubljeno škart robo z neko nezanesljivo eksperimentalno tehnologijo. Da ne omenjamo sploh garancije, ki je tam dosti boljša, daljša, več km, itd.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po dec 02, 2013 4:57 pm

LeQuack je napisal/-a:Tudi problematične TSI motorje se večinoma ne upajo tam prodajat, razen kakšne GTI modele. Tam ima recimo najbolj oskubljen model golf za 20.000 USD (15.000 EUR) že 2.5 V5 motor s 170 KM, klasičnim avtomatskim 6 stopenjskim menjalnikom, kovinsko barvo itd. S tem da 15.000 EUR za njih ni tako velik znesek zaradi višjega standarda. Pri nas bi tak model prišel še ene 10.000 EUR več od oka.

Uglavnem za manjši denar dobijo veliko več avta. Nam pa prodajajo to oskubljeno škart robo z neko nezanesljivo eksperimentalno tehnologijo. Da ne omenjamo sploh garancije, ki je tam dosti boljša, daljša, več km, itd.

Joj kako nelogično posploševanje... :roll: Daj vsaj maaaalooo premisli, preden naslednjič napišeš kaj takšnega!

Verjetno je del iste "anti evropske" zarote tudi to, da smo prikrajšani pestre ponudbe kei avtomobilov ali pa recimo sport pickup-ov, ... :/:o:/
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Po dec 02, 2013 5:56 pm

Sam povem tko k je. Sej si lahko vsak sam pogleda ponudbe na internetu pa primerja.

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Po dec 02, 2013 6:31 pm

VW od letos ponuja Passata 1.8 TSI, v Us so cene take ker gledaš cene brez davkov, pri nas je pa 22% DDV, pa če bi bil 2.5 atmosferc vemo, da je še en novi davek na luksuz, pa potem DMV glede na CO2, pa boš hitro videl da proizvajalec, nič kaj ne lupi Evropejcev, temveč lupimo kar sami sebe, ker imamo tako dobro socialo in zdravstvo, ane?

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Po dec 02, 2013 6:32 pm

J.McLane je napisal/-a:VW od letos ponuja Passata 1.8 TSI, v Us so cene take ker gledaš cene brez davkov, pri nas je pa 22% DDV, pa če bi bil 2.5 atmosferc vemo, da je še en novi davek na luksuz, pa potem DMV glede na CO2, pa boš hitro videl da proizvajalec, nič kaj ne lupi Evropejcev, temveč lupimo kar sami sebe, ker imamo tako dobro socialo in zdravstvo, ane?

Najboljše :D

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po dec 02, 2013 10:44 pm

LeQuack je napisal/-a:Sam povem tko k je. Sej si lahko vsak sam pogleda ponudbe na internetu pa primerja.

Za končnega kupca so avti cenejši, ja, ampak ti si napisal tako, kot da nas v Evropi proizvajalci nategujejo s tem da zapravljajo ogromno denarja za čim bolj moderne in učinkovite menjalnike in motorje. To si vzel kot nekaj izredno negativnega, hkrati pa popolnoma zanemaril vse okoliščine, ki vplivajo na različno ponudbo in cene v US of A in pri nas! :roll: Kaj pa davki, cestnine, proizvodni stroški, takšne in drugačne (ekološke) dajatve, cena in kvaliteta goriva, čisto drugačne ceste, ...?

Povprečen evropski kupec naravnost hrepeni po avtu tega razreda z 2.5 atmosferskim motorjem s klasično avtomatiko! :roll:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
R 26
Stalni uporabnik

Kraj: dolenjska je moja mati

Napisal/-a R 26 Po dec 02, 2013 11:59 pm

Evropejci imamo dolocene zakone, zaradi katerih avtomobilska industrija tako eksperimentira z motorji, drugace se avti ne bi prodajali. Se Ford ne more prodajati V8 v Mustangu tu, temvec 2.0 EcoBoost. EDC pa ni drugega kot DSG s francosko elektroniko.

Uporabniški avatar
Partyzan
Novinec

Kraj: okolica Lj

Napisal/-a Partyzan To dec 03, 2013 11:04 am

Kako vzdržljivi pa so DSG menjalniki? Zdržijo do 300kkm? EDC menjalnik je razvil nemški Getrag. Seveda gre za kopijo DSGja. A je to nihov prvi menjanik z dvojno sklopko? Se vam zdi preverjena tehnika? Enakega vgrajujejo tudi v Forde. Kako visoki pa so stroški vzdrževanja menjalnika. Potrebna je menjava olja, ki baje ni poceni.

lp

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack To dec 03, 2013 11:17 am

Partyzan je napisal/-a:Kako vzdržljivi pa so DSG menjalniki? Zdržijo do 300kkm? EDC menjalnik je razvil nemški Getrag. Seveda gre za kopijo DSGja. A je to nihov prvi menjanik z dvojno sklopko? Se vam zdi preverjena tehnika? Enakega vgrajujejo tudi v Forde. Kako visoki pa so stroški vzdrževanja menjalnika. Potrebna je menjava olja, ki baje ni poceni.

lp

http://en.wikipedia.org/wiki/Direct-Shi ... d_vehicles

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Po dec 16, 2013 12:46 pm

TA forum je res prava katastrofa. Nekdo vpraša o nasvetu, mnenju itd. pa vedno samo neko moraliziranje, da so avtomatiki za invalide in takšne neumne stvari. V zda imajo v večini avtomatike pa to nima veze z invalidnostjo. Nekateri imajo tudi po 4000 postov in očitno nimajo pojma o avtomobilih tako da res škoda besed. Nekateri so rajši komot, drugi prisegajo na staro menjevanje vsak ima zase prav.
Tudi sam se pridružujem zgornjemu mnenju glede primerjave DSG in EDC-ja.
DSG malenkost hitrejši, vendar ni opazne razlike z EDC-jem. EDC nič ne cuka, zelo uglajeno, tudi sam sem bil presenečen nad tekočo vožnjo. Sam sem vozil golfa 7 tdi, in capturja. Vozil sem tudi testno ford focusa z powershift menjalnikom in ni res kar je nekdo zgoraj napisal da imajo isti menjalnik kot edc. Volvoti imajo tudi powershift menjalnik. Bistvena razlika med powershiftom in edcjem ali dsg je v tem da powershift prestavlja malenkost v višjih obratih. Pravtako cvt menjalnik(toyota, nissan,...) prestavlja v malenkost višjih obratih, nekatere to moti mene osebno ne.
Od avtomatikov bi edino odsvetoval menjalnik od chevroletov(baje se tako umikajo iz Evrope), ker v automode je še prestavljal kar uredu, v manual pa katastrofa, cukalo je kot hudič pri prestavljanju. Odsvetoval bi tudi edc menjalnik na meganih, prepočasen za moje pojme. Ta novejši na capturju in cliu sta pa super.
Da ne bom predolg, moj nasvet je da se je najprej treba odločit za znamko vozila glede na všečnost, finančno zmožnost itd. glede avtomatika pa brez skrbi. Kateregakoli boste izbrali od novejših nimate kaj zgrešiti, v večini imajo menjalniki verigo(to pomeni ni menjave dodatnega jermena na menjalniku kot včasih) in suho sklopko in so stroški vzdrževanja isti kot za ročni menjalnik. Mogoče menjava olja pri nekaterih na 160.000km. Najbolje pa je da grete na testno vožnjo in v praksi izprobate zadevo. Vsi novejši avtomatiki z dvojno sklopko imajo MANJŠO porabo kot z manualnim menjalnikom, ker človek na žalost ne more prestavljati tako hitro in natačno kot računalnik z dvema sklopkama.

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Po dec 16, 2013 1:09 pm

blaz2013 je napisal/-a:Vsi novejši avtomatiki z dvojno sklopko imajo MANJŠO porabo kot z manualnim menjalnikom, ker človek na žalost ne more prestavljati tako hitro in natačno kot računalnik z dvema sklopkama.

To enostavno ni res. Je pa res nekaj, kar se da prebrati v raznih testih neumnih novinarjev v stilu: "Avtomatski menjalnik smo zalotili da nam je že pri 50 kmh prestavil v 5. prestavo." Kar da jasno vedeti, da večina voznikov ne vozi tako, če pa voznik zna, bo pa imel vedno nižjo porabo od avtomatika (izjema je lahko edino AC, če ima AT daljšo končno prestavo). Tudi visok navor novejših motorjev je zgolj psihološki trik, da voznik vozi z višjo prestavo in se pri tem še vedno počuti dovolj "močnega", če se usedem v podhranjenega Punta 1.4 se prav tako vozim 50 kmh po naselju v 5. prestavi, seveda pa večina to ne dela ker moraš za potegnit ven iz naselja prestavit v 3. ali 4.

No pa smo spet tam, da dejansko ima AT nižjo porabo pri voznikih, ki so "invalidi" in se jim ne da pretirano šaltat =P

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Po dec 16, 2013 1:43 pm

Meni gre na k....,da mi vsiljujejo nekaj kar nočem,namreč captur ali clio s 1,2 120KM sploh ni možno naručit s manualnim menjalnikom,vsaj na ceniku ga ne najdem.Tudi alfa ima TCT,pa me ne zanima.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po dec 16, 2013 2:29 pm

Na prejšni strani sem prilimal test novega gtija in je pod minusom DSG cuka pri speljevanju, potem sem bil na prodajni mreži v izoli in prodajalec pravi da so imeli največ napak (reklamacij) glih z DSG-jem tukaj pa večina berem da je DSG top shit tako da zdaj mi ni čist nič več jasno :noro
Razlagam si lahko samo, da so tukaj gor skoraj sami privrženci vw-ja ali pa se prodajalec oz ljude ki testirajo avtomobile lažejo
Lp

Uporabniški avatar
Rauchmann
Novinec

Napisal/-a Rauchmann Po dec 16, 2013 11:01 pm

xxl je napisal/-a:Meni gre na k....,da mi vsiljujejo nekaj kar nočem,namreč captur ali clio s 1,2 120KM sploh ni možno naručit s manualnim menjalnikom,vsaj na ceniku ga ne najdem.Tudi alfa ima TCT,pa me ne zanima.

To pa tudi mene nervira... če bi kupoval novega clia bi vzel authenthique, ker pri njemu edinem dobiš dobro staro D4F mašino (ki se pa resnici na ljubo že v cliu III en mičken matra z težo avta), brez navitih malih mlinčkov, in ker ima lepo normalno konzolo brez onega velikega ekrana. Mislim saj sem zagovornik napredka tehnike, ampak se mi zdi malo pretirano npr, da lahko dostopaš do facebooka v avtu (v Auto ildu je bilo zapisano da je clio IV prvi avto s to funkcijo). Ne vem no, vse ima svoje meje, upam da ste me razumeli kaj hočem povedati. oops

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To dec 17, 2013 9:18 am

Ker sem v življenju prevozil kar nekaj avtomobilov z avtomatiko ti jo lahko samo priporočam. Od DSG6 ( Golf V GTI, Passat CC 2.0 TDI ) do DSG7 Scirocco TSI, + DSG7 Audi A6, Tuareg 3.0 V6 TDI. Nikoli nisem imel težav.

Mogoče sem bil še najbolj razočaran nad Muranom 3.5 V6 z CVTjem.

Trenutno se učim :D BMWjevega SMG-ja, ki je spet posebnost.

Dejal bi takole, avto testiraj z EDCjem in boš videl če ti ustreza. Če se ti pa zdi morebiten strošek za zamenjavo previsok menim, da je ta opcija pač predraga zate. Samo če kupiš novega, primerno vzdržuješ boš 10 let in več užival v avtomatiki, nasprotno se boš pa vedno spraševal kaj bo če bo.
Sam bi dejal - go for it.

Na ostale se pa ne oziraj - recimo še dejstvo - Porsche je v najnovejšega 911 GT3 vgradil samo PDK, kar dosti pove.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan To dec 17, 2013 12:50 pm

J.McLane je napisal/-a:"Avtomatski menjalnik smo zalotili da nam je že pri 50 kmh prestavil v 5. prestavo." Kar da jasno vedeti, da večina voznikov ne vozi tako, ...

Torej bi po tej pavšalni oceni morali vsi voziti - ne glede na tip motorja, različna prestavna razmerja, potencialno turbo luknjo, ipd. - pri 50 km/h vedno v 5. prestavi :?:

Voznik bo tako imel, ne glede na njegov vozniški slog, pri avtomobilu s klasičnim avtomatskim menjalnikom s pretvornikom navora praviloma vedno večjo porabo, kot pri ročnem - prvenstveno zgolj in samo zaradi večjih izgub v menjalniku (deloma seveda tudi zaradi večje teže menjalnika). A pri Renaultovem dvosklopčnem EDC menjalniku je govora o avtomatiziranem klasičnem mehanskem menjalniku z elektronsko vodeno dvojno sklopko in ne o "klasični" avtomatiki. Omenjeni menjalniki (DSG, PDK, Powershift, ...) prestavljajo brez prekinitev, pri prenosu moči so učinkovitejši in imajo manj izgub od klasične "wandler" avtomatike (predvidoma naj bi bila manjša poraba za okrog 10% napram klasični avtomatiki, zatorej so lahko po porabi v določeni meri primerljivi ročnim menjalnikom).
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov