Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

bianco
Nov uporabnik

Re: Renault z EDC menjalnik

Napisal/-a bianco Če sep 26, 2024 12:05 pm

Pa je bila mehanska napaka, se je v menjalniku kaj polomilo ali je krmilna elektronika šla mal po svoje??

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Če sep 26, 2024 4:33 pm

coco66 je napisal/-a:Zanimivo je to da mu crknil v Franciji na avtocesti ni šel ne naprej, ne nazaj.1 mesec je bil V Franciji na servisu, zdaj pa je v Sloveniji že 8 mesecev.

Saj ce je to edini zapis na tem forumu po 11 letih, pol mislim, da je kar OK :D

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Če sep 26, 2024 5:42 pm

jack86, če gledaš Cliote 4 RS z EDCjem. Te so imeli težave z menjalniki.

bluesman
Novinec

Napisal/-a bluesman Če sep 26, 2024 7:25 pm

Jaz sem imel scenica 1.6 dci edc, pred tem megana z ročnim menjalnikom, za scenicom pasata z dsg, nato volva xc 90 z avtomatskih menjalnikom.

Edc je čisto spodoben menjalnik, namenjen za normalno vožnjo, športni način mu ne paše najbolj. Malo počasnejši kot dsg. Naredil sem 120.000 km in ni bilo nobenih težav, sem pa seveda servisiral po predvidenih intervalih.

Pri vseh rabljenih avtih sem se pozanimal koliko bi me stalo težje popravilo in imel rezervo. Kupil pa vedno tisto, kar sem si želel in nisem preveč kompliciral. Danes je dosti načinov preveriti avtomobil, da se ne sekiram preveč. Če trgovec npr. ne želi pustiti, da avto odpeljem na servis na pregled poiščem drugo ponudbo. Enako če ni dokumentacije in preverljive zgodovine...

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Če sep 26, 2024 8:39 pm

Cefizelj je napisal/-a:jack86, če gledaš Cliote 4 RS z EDCjem. Te so imeli težave z menjalniki.

Res je, to gledam.
Imas kaj vec informacij, kaj je (bilo) problematicnega?

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Ne sep 29, 2024 10:31 am

Proizvajalec EDC menjalnikov je Getrag. Za Cliote RS se spomnim nekih okvar v prvih letnikih, pri kasnejših, sploh FL pa ne. Drugače v spominu nimam nekih horror storyev oziroma kar je bilo so rešili (težave pri Meganu GT smo je itak drug menjalnik). V glavnem ni hujšega, je pa še vedno DCT, nit ravno tako zanesljivo kot klasična avtomatika, je pa vsaj ceneje za rihtat ko gre kaj narobe.

bianco
Nov uporabnik

Napisal/-a bianco Po sep 30, 2024 4:19 pm

Getrag spada pod Magno, a ne?
So znane kakšne napake na menjalnikih, ki so jih vgrajevali v dizel Megane tam 22 in novejše?
Pa zanima me kakšno vzdrževanje to zahteva? Samo menjave olja in verjetno filtra, ali še kaj drugega?

bianco
Nov uporabnik

Napisal/-a bianco Ne nov 03, 2024 9:48 am

Morda kdo ve, če se pri tanovih renojih senzorji TPMS Autel MX sami seznanijo z računalnikom ali jih je treba prej sprogramirati?

AU
Nov uporabnik

Napisal/-a AU Po nov 04, 2024 9:16 am

Ne vem sicer točno katere senzorje imajo Megane 3, 4 in Zoe (mislim, da so ti o katerih sprašuješ), vem pa jih zazna sam.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov