xxl je napisal/-a:O CX-30 velja premisliti, že od 24000€ z novim 2.5 140 motorjem. Treba malo preučiti opremo, ker v oglasih mislim da niso natančni.
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id ... da%20CX-30
MORDOR je napisal/-a:Moraš pa vedeti da je ta mazdin motor čisto druga zgodba. Če ti bo ustrezal moraš presoditi sam. Nima turbine kot pri capturju. Vozil sem oba in mi je Ranaultov motor prijetnejši in bolj odločen pri pospeševanju čeprav je tudi Mazdin motor dober in verjamem da vrhunski izdelek. Vsak presodi zase. Mogoče pa ko se boš vsedel v Mazdo bo to kar iščeš zmaga. Pri meni je štel tisti filing ko se v avtu enostavno počutiš dobro. Pa daleč od tega da bi bil novi captur najboljši na trgu.
RUNAČ je napisal/-a:Najbolje, da se gre še na ogled v Mazdin salon in prepriča na lastne oči kaj pa kako. CX-30 namreč spada razred višje kot captur, ampak glede na konkurenco deluje malo utesnjeno. Glede prostornosti zna biti captur kje celo v prednosti! Kar se tiče materialov, so pa ti v Mazdi na otip primerljivi z bolj renomiranimi znamkami, ampak spet odvisno od tega koliko človek da na to.
Če pogledamo z vidika lastništva, bodo pa pri captur-ju servisi cenejši (nekaj namigov v tej smeri za morebitno pogajanje pri nakupu Renaulta sem ti poslal v zasebno sporočilo tvojega profila), dobavljivost delov po x letih boljša, pa tudi sama zaščita proti rji bi znala biti pri Renaultu dolgoročno manj problematična.
Za pravo odločitev bo pa definitivno treba pogledati v salon obeh znamk, ter nato še zapeljati oba modela - najbolje kar proti domu po cesti kjer se največ voziš.
MORDOR je napisal/-a:Da se ne bova narobe razumela. Jaz sem kupil capturja 1.33 140 MHEV. Avto je točno tak kot sem ga iskal in pri njem ne najdem nobene napake glede na moje želje in potrebe. Motor je biser lepo zvezno vleče in je dovolj zmogljiv za normalen aktiven promet ,v programu šport pa si lahko tudi bolj dinamičen ampak capturjevo podvozje temu malo nasprotuje. Za ceno 22650 kolikor sem jaz dal s popusti plus 4 leta brezplačnih servisov kar ima Renault za capturja akcijo, 8 let ali 150000 km garancije, zimske gume, paket zima (gretje sedežev in volana) je ta avto zame glede na ceno konkurence čista zmaga.
Mazdin atmosferc mi ni ležal. Kljub veliki prostornini me ni navdušil. Nasplošno me mazda ni navdušila. Kar pa ne pomeni da ni dobra.Mogoče bo tabi ležala na prvo žogo.
Srečno.
Pa še to. Pri capturju so pri 1.33 motorju turbo luknjo izničili tako da je ne boš občutil. Motor je tudi zelo zanesljiv. Vgrajujejo ga tako v Nissan, Mitsubishi, Dacio, Renault in Mercedes A in B
MORDOR je napisal/-a:Imaš prav da je pri MB vgrajen sistem deaktivacije valjev. Nisem pa zasledil, da bi bile zaradi tega zežave. Ali imaš več informacij ali link o tem.
lubej je napisal/-a:Hvala za delitev uporabniške izkušnje.
Vsekakor je Captur močan kandidat, bom pa šel na ogled, testno vožnjo za Mazdo in še kakšen drug avto.
Ti imaš facelift verzijo? Če ja, me zanima, če lahko izklopiš vse asistenčne sisteme, piskanje na veliko...
Hvala
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 61 gostov