Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

lubej
Novinec

Re: Renault Captur - FHEV ali MHEV?

Napisal/-a lubej To dec 31, 2024 9:45 pm

Hvala za vaše odgovore.

Bom kupil kar klasični bencinski motor.
Vem, da ima vedno več znamk MHEV, raje bi sicer brez tega, ampak če že mora biti zraven, potem pač naj bo.

V Captur sem zaenkrat samo sedel in mi je deloval čisto vredu. Na testno vožnjo še grem.

Seveda pogledam še konkurenco.

Na sosednjem forumu so mi svetovali naj še vržem oko na Octavia in CX-30.

LP

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Sr jan 01, 2025 1:08 am

O CX-30 velja premisliti, že od 24000€ z novim 2.5 140 motorjem. Treba malo preučiti opremo, ker v oglasih mislim da niso natančni.
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id ... da%20CX-30
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

RUNAČ
Novinec

Napisal/-a RUNAČ Sr jan 01, 2025 11:08 am

Glede cen CX-30 jih je treba malo spremljati, ker kot mi je rekel trgovec v začetku meseca decembra, ko sem šel na ogled Mazde 3, so popusti vezani na pospešitev prodaje v preostanku leta 2024. Bomo videli kaj bo z njimi naslednji teden.

Aja, pa smiselno je gledati na drugi rang opreme Center-line. Osnovni Prime-line recimo nima avtomatske klime in zvočnikov zadaj.

Motor 2.5 G140 je pa v prodaji od jeseni in zamenjuje 2.0 G122 in G150.
"Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš."

Karl Heinrich Waggerl

MORDOR
Novinec

Napisal/-a MORDOR Sr jan 01, 2025 1:57 pm

Moraš pa vedeti da je ta mazdin motor čisto druga zgodba. Če ti bo ustrezal moraš presoditi sam. Nima turbine kot pri capturju. Vozil sem oba in mi je Ranaultov motor prijetnejši in bolj odločen pri pospeševanju čeprav je tudi Mazdin motor dober in verjamem da vrhunski izdelek. Vsak presodi zase. Mogoče pa ko se boš vsedel v Mazdo bo to kar iščeš zmaga. Pri meni je štel tisti filing ko se v avtu enostavno počutiš dobro. Pa daleč od tega da bi bil novi captur najboljši na trgu.
Življenje ni praznik,ampak delovni dan!

lubej
Novinec

Napisal/-a lubej Sr jan 01, 2025 6:43 pm

xxl je napisal/-a:O CX-30 velja premisliti, že od 24000€ z novim 2.5 140 motorjem. Treba malo preučiti opremo, ker v oglasih mislim da niso natančni.
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id ... da%20CX-30

Ko odprem link je 26K, sem kaj spregledal?

lubej
Novinec

Napisal/-a lubej Sr jan 01, 2025 6:51 pm

MORDOR je napisal/-a:Moraš pa vedeti da je ta mazdin motor čisto druga zgodba. Če ti bo ustrezal moraš presoditi sam. Nima turbine kot pri capturju. Vozil sem oba in mi je Ranaultov motor prijetnejši in bolj odločen pri pospeševanju čeprav je tudi Mazdin motor dober in verjamem da vrhunski izdelek. Vsak presodi zase. Mogoče pa ko se boš vsedel v Mazdo bo to kar iščeš zmaga. Pri meni je štel tisti filing ko se v avtu enostavno počutiš dobro. Pa daleč od tega da bi bil novi captur najboljši na trgu.

Zanimivo, se pravi, da je to pravi atmosferski motor?
Brez turbo. Ali ne pomeni, da je zaradi tega bolj vzdržljiv, bolj odziven, brez turbo luknje?

Če prav razumem, je za tebe zmagala Mazda?

Vsekakor moram bolj podrobno preučiti to zadevo.
Če imam na voljo cca. 30K, potem lahko sestavim kar všečno CX30 z tem motorjem. :)

RUNAČ
Novinec

Napisal/-a RUNAČ Sr jan 01, 2025 7:03 pm

Najbolje, da se gre še na ogled v Mazdin salon in prepriča na lastne oči kaj pa kako. CX-30 namreč spada razred višje kot captur, ampak glede na konkurenco deluje malo utesnjeno. Glede prostornosti zna biti captur kje celo v prednosti! Kar se tiče materialov, so pa ti v Mazdi na otip primerljivi z bolj renomiranimi znamkami, ampak spet odvisno od tega koliko človek da na to.

Če pogledamo z vidika lastništva, bodo pa pri captur-ju servisi cenejši (nekaj namigov v tej smeri za morebitno pogajanje pri nakupu Renaulta sem ti poslal v zasebno sporočilo tvojega profila), dobavljivost delov po x letih boljša, pa tudi sama zaščita proti rji bi znala biti pri Renaultu dolgoročno manj problematična.

Za pravo odločitev bo pa definitivno treba pogledati v salon obeh znamk, ter nato še zapeljati oba modela - najbolje kar proti domu po cesti kjer se največ voziš.

Karl Heinrich Waggerl

MORDOR
Novinec

Napisal/-a MORDOR Sr jan 01, 2025 7:35 pm

Da se ne bova narobe razumela. Jaz sem kupil capturja 1.33 140 MHEV. Avto je točno tak kot sem ga iskal in pri njem ne najdem nobene napake glede na moje želje in potrebe. Motor je biser lepo zvezno vleče in je dovolj zmogljiv za normalen aktiven promet ,v programu šport pa si lahko tudi bolj dinamičen ampak capturjevo podvozje temu malo nasprotuje. Za ceno 22650 kolikor sem jaz dal s popusti plus 4 leta brezplačnih servisov kar ima Renault za capturja akcijo, 8 let ali 150000 km garancije, zimske gume, paket zima (gretje sedežev in volana) je ta avto zame glede na ceno konkurence čista zmaga.
Mazdin atmosferc mi ni ležal. Kljub veliki prostornini me ni navdušil. Nasplošno me mazda ni navdušila. Kar pa ne pomeni da ni dobra.Mogoče bo tabi ležala na prvo žogo.
Srečno.

Pa še to. Pri capturju so pri 1.33 motorju turbo luknjo izničili tako da je ne boš občutil. Motor je tudi zelo zanesljiv. Vgrajujejo ga tako v Nissan, Mitsubishi, Dacio, Renault in Mercedes A in B

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Če jan 02, 2025 11:57 am

Menda, da pri MB ta motor ni tako zanesljiv kot drugod zaradi deaktivacije valjev.

MORDOR
Novinec

Napisal/-a MORDOR Če jan 02, 2025 2:29 pm

Imaš prav da je pri MB vgrajen sistem deaktivacije valjev. Nisem pa zasledil, da bi bile zaradi tega zežave. Ali imaš več informacij ali link o tem.
Imajp pa seveda vse znamke kakšne težave z motorji.
Bistvo tega 1.33 tce je da je dobro vzdrževan ter se uporablja pravo olje. Resnih konstrukcijskih težav nima. Mislim da lahko void to potrdi.

lubej
Novinec

Napisal/-a lubej Če jan 02, 2025 6:42 pm

RUNAČ je napisal/-a:Najbolje, da se gre še na ogled v Mazdin salon in prepriča na lastne oči kaj pa kako. CX-30 namreč spada razred višje kot captur, ampak glede na konkurenco deluje malo utesnjeno. Glede prostornosti zna biti captur kje celo v prednosti! Kar se tiče materialov, so pa ti v Mazdi na otip primerljivi z bolj renomiranimi znamkami, ampak spet odvisno od tega koliko človek da na to.

Če pogledamo z vidika lastništva, bodo pa pri captur-ju servisi cenejši (nekaj namigov v tej smeri za morebitno pogajanje pri nakupu Renaulta sem ti poslal v zasebno sporočilo tvojega profila), dobavljivost delov po x letih boljša, pa tudi sama zaščita proti rji bi znala biti pri Renaultu dolgoročno manj problematična.

Za pravo odločitev bo pa definitivno treba pogledati v salon obeh znamk, ter nato še zapeljati oba modela - najbolje kar proti domu po cesti kjer se največ voziš.

Hvala za podroben odgovor. O servisu res še nisem razmišljal. Dobro, da si to izpostavil.

V Captur sem sedel, mislim, da je bila oprema Techno. Povsem solidno narejena notranjost.
Sicer nisem strokovnjak, ampak za mene čisto vredu.
Vsekakor bolje od mojega 10 let starega avta.

Kar me "malo" moti je velikost prtljažnika.
Tukaj bi verjetno npr. CX-30 dobili plus točko, saj je 20 cm daljši.

Vsekakor oba avta in ostale kandidate še podrobneje preverim, grem na testno vožnjo.

meganer
Uporabnik

Napisal/-a meganer Če jan 02, 2025 6:55 pm

Ma jaz ne meter ne verjamem nobenem več.
Clio majhen, ID3 velik.
Nissan Note ogromen glede na dimezije ....

Vsedi se in tu bo kmalu vse jasno.

lubej
Novinec

Napisal/-a lubej Če jan 02, 2025 7:18 pm

MORDOR je napisal/-a:Da se ne bova narobe razumela. Jaz sem kupil capturja 1.33 140 MHEV. Avto je točno tak kot sem ga iskal in pri njem ne najdem nobene napake glede na moje želje in potrebe. Motor je biser lepo zvezno vleče in je dovolj zmogljiv za normalen aktiven promet ,v programu šport pa si lahko tudi bolj dinamičen ampak capturjevo podvozje temu malo nasprotuje. Za ceno 22650 kolikor sem jaz dal s popusti plus 4 leta brezplačnih servisov kar ima Renault za capturja akcijo, 8 let ali 150000 km garancije, zimske gume, paket zima (gretje sedežev in volana) je ta avto zame glede na ceno konkurence čista zmaga.
Mazdin atmosferc mi ni ležal. Kljub veliki prostornini me ni navdušil. Nasplošno me mazda ni navdušila. Kar pa ne pomeni da ni dobra.Mogoče bo tabi ležala na prvo žogo.
Srečno.

Pa še to. Pri capturju so pri 1.33 motorju turbo luknjo izničili tako da je ne boš občutil. Motor je tudi zelo zanesljiv. Vgrajujejo ga tako v Nissan, Mitsubishi, Dacio, Renault in Mercedes A in B

Hvala za delitev uporabniške izkušnje.

Vsekakor je Captur močan kandidat, bom pa šel na ogled, testno vožnjo za Mazdo in še kakšen drug avto.

Ti imaš facelift verzijo? Če ja, me zanima, če lahko izklopiš vse asistenčne sisteme, piskanje na veliko...

Hvala

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Če jan 02, 2025 7:31 pm

MORDOR je napisal/-a:Imaš prav da je pri MB vgrajen sistem deaktivacije valjev. Nisem pa zasledil, da bi bile zaradi tega zežave. Ali imaš več informacij ali link o tem.

Na pooblascencu so pojamrali, da jih vec sraufajo kot bi jih morali.
Sem imel pa v meganu tudi jaz ta motor, z njim naredil 30k km in bil z njim super zadovoljen: dobro gre in malo spije.

Avtorju: cx-30 je glede na zunanje mere noter precej skromen. Si upam trdit, da ni dosti vecji od capturja. Je pa tako, da se je treba mazdinega atmosferca res navadit. Foter je sel iz 1.4 tsi 125 na G150 in je rabil vec kot leto, da se je navadil.

Je pa za pogledat tudi kaj iz VAG grupe, 1.0 115KM. Tudi dobro gre, malo porabi in je zanesljiv. Mi je sicer osebno vseeno boljsi 1.33. 2 kolega vzela, en arono, drug kamiqa, DSG in za 23k€ dobis lepo opremljen avto.

RUNAČ
Novinec

Napisal/-a RUNAČ Če jan 02, 2025 11:16 pm

lubej je napisal/-a:Hvala za delitev uporabniške izkušnje.

Vsekakor je Captur močan kandidat, bom pa šel na ogled, testno vožnjo za Mazdo in še kakšen drug avto.

Ti imaš facelift verzijo? Če ja, me zanima, če lahko izklopiš vse asistenčne sisteme, piskanje na veliko...

Hvala

Renault in Mazda sta eni redkih znamk, kjer z eno tipko izklopiš piskanje ob "prekoračitvah" hitrosti (besedo sem dal v navedbice, ker imam v mislih primer, ko križišče razveljavi omejitev, avto pa tega ne ve in piska). Ampak ja, naj še lastnik capturja pove informacijo iz prve roke.

Pri avtomobilih VW grupe te tipke za izklop teh funkcij ni.

Se pa pri čisto vseh glede na novo EU zakonodajo, ponastavijo ob vsakem zagonu motorja.

Karl Heinrich Waggerl

MORDOR
Novinec

Napisal/-a MORDOR Pe jan 03, 2025 9:43 am

ja imam facelift verzijo. Ko vozilo prižgeš se ti najprej po eu zakonodaji aktivirajo vsi sistemi. Možnost imaš nastavitve osebnih nastavitev kar želiš. da si opozorjen. te nastavitve ostanejo shranjene ves čas. Neto pri vsakem novem zagonu avtomobil zopet aktivira vse sisteme ampak jih jahko izklopiš z dvojnim klikom na tipko skrajno levo pri voznikovih vratih. In s to enostavno potezo aktiviraš svoje že prej nastavljene nastavitve. In si potem rešen raznega piskanja in drugih tegob.

lubej
Novinec

Napisal/-a lubej Pe jan 03, 2025 7:44 pm

Torej pri vseh avtih VW skupine ni mogoče izklopiti asistenčnih sistemov z eno tipko?
Ker potem Kamiq, Octavia ipd. sigurno odpadejo iz izbora, ni variante, da bom moral vsakič, ko se vsedem v avto najprej 5 min izklapljati vso to sranje.

Ali ima kdo od vas kakšne izkušnje, je že sedel, vozil Kia Xceed?

Gledam cenik:

https://cdn.kmag.net/public/data/www-do ... 122024.pdf

Imajo 3,9K popusta in 1,6K za financiranje.
140 KM motor in najvišja oprema GT-LINE pride 27,2K (ročni menjalnik) in 29,1K (avtomatski menjalnik).

Se mi zdi kar precej ugodno. Nisem pa še bil na ogledu avta, tako da ne vem kako dejansko izgleda, prostornost, kvaliteta notranjosti itd...

LP

meganer
Uporabnik

Napisal/-a meganer Pe jan 03, 2025 8:17 pm

Poglej obresti pri financiranju.
Pa bolje, da sediš ;)

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Pe jan 03, 2025 8:19 pm

Moj prvi kriterij pri nakupu bo tudi, kako se ta stanja hitro izklapljajo.
Pri Kiji bodi pozoren v katerem primeru velja najnižja cena. Po navadi je vezana na max polog v višini 30%.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

zundapp
Stalni uporabnik

Napisal/-a zundapp Pe jan 03, 2025 8:21 pm

Kaj pa če se poišče ta piskač in ga fizično utiša odstrani?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 61 gostov