Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

thunderbolt
Uporabnik

Re: Renault Captur - FHEV ali MHEV?

Napisal/-a thunderbolt Ne dec 29, 2024 4:14 pm

Yaris cross in captur sta v notranjosti svetlobno leto dalec-v korist capturja. Toyot definitivno ni vredna 30k

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Ne dec 29, 2024 4:48 pm

lubej je napisal/-a:Gledal sem ta cenik za Y. Cross, verzija z 130KM:

https://www.toyotaadria.com/si/pdf/ceni ... _20.09.pdf

Od 33.4K dalje, nekaj se še verjetno dobi popusta, recimo 31K.

Captur 140 KM z višjo opremo Techno pa se dobi za 25K + popusti cca. 3K (popust + bon + financiranje...) = 22K.

https://www.renault.si/CountriesData/Sl ... Captur.pdf

Cenovna razlika med Yaris Cross in Captur je prevelika, vsaj za mene, ne govorimo o 2, 3K ampak o cca. 9K.

Vem da je toyota veliko boljša, samo jaz ne dam toliko več, ni variante.

LP

Saj nisi primerjal primerljivo. Toyota je polni hibrid in avtomatik. Z manj opreme in moči je veliko manjša razlika (lahko tudi cca 23000€), če že primerjaš z 140 MHEV manual. Če primerjaš z polnim hibridom, pa sta tam-tam z Yarisom Cross pri podobni opremi.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

MORDOR
Novinec

Napisal/-a MORDOR Ne dec 29, 2024 5:33 pm

Tako kot je void napisal. Kupi navadnega 1.33 140 in boš srečen. Dober avto in zanesljiv motor. Če bi vzel Toyoto glej C-HR. Yaris Capturju ni dorasel. Preverjeno.
Življenje ni praznik,ampak delovni dan!

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Ne dec 29, 2024 6:52 pm

Eh te vaše subjektivne ocene. Naj vsak sam preveri kaj mu je pomembno. Svetlobna leta pa takšne. Saj ne primerjamo MB z Dacio. Problem Yarisa je kakovost oblog vrat, ostali materiali so podobni. Kolegi jo imajo, jaz C-HR, pa ni v Crossu nič kaj manj placa, kuferang je celo večji. Avto je med najbolj priljubljenimi in prodajnimi, verjetno z razlogom.

meganer
Uporabnik

Napisal/-a meganer Ne dec 29, 2024 10:35 pm

Samo Captur vs YC je pa tudi Captur v izgledu velik +

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Po dec 30, 2024 7:27 am

xxl je napisal/-a:Eh te vaše subjektivne ocene. Naj vsak sam preveri kaj mu je pomembno. Svetlobna leta pa takšne. Saj ne primerjamo MB z Dacio. Problem Yarisa je kakovost oblog vrat, ostali materiali so podobni. Kolegi jo imajo, jaz C-HR, pa ni v Crossu nič kaj manj placa, kuferang je celo večji. Avto je med najbolj priljubljenimi in prodajnimi, verjetno z razlogom.

Pa dobro, a tebe fizicno zaboli, ce kdo cez toyoto kaj rece??

boštjan_01
Uporabnik

Napisal/-a boštjan_01 Po dec 30, 2024 8:19 am

Vozil sem že različne modele, različnih letnikov Toyot. Sam sem vedno trdil, da je Toyota nadpovprečen avto, med vso poplavo proizvajalcev. Dokler se nisem nekajkrat peljal YarisCross (voznik in/ali sopotnik spredaj, zadaj).
To je nek polizdelek. Ne rečem da je grozno slab avto, ampak niti slučajno si ne zasluži Toyotinega znaka na haubi. Ravno zaradi tega YarisCross sem začel močno dvomit v hibride.
Ne vem ali je to sedaj nova politika za vse modele, vsekakor precenjen avto. Predrag, kar (ne) ponuja. Od sedaj naprej bom vedno vsaj 2x premislil o hvalospevih Toyote.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Po dec 30, 2024 9:04 am

Spet subjektivne ocene. Ne bom se ponavljal kar sem napisal. Ne hvalim kar ni za pohvaliti, dal sem samo predlog, ker je primeren avto za to temo. Meni se tudi zdi predraga v primeru, če hočeš močnejšo in boljšo opremo. Verjetno je to tudi moja subjektivna ocena, glede na to, da je med najbolj prodajanimi v EU.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Po dec 30, 2024 10:24 am

Še to sem pozabil. Na testu se je tudi odrezala bolje od Capturja, 4. vs 7., takoj za VAG skupino.
4. mesto: toyota yaris cross
odstotek doseženih točk: 73,5 %

Enako število točk kot ASX je dosegla toyota yaris cross, pa čeprav sta si avtomobila vseeno precej različna. Ena od nadlog yarisa cross je njegova cena, po prenovi je namreč na voljo le še z UTEMELJENO dražjim hibridnim pogonskim sklopom.

Klasični bencinski motor z nižjo ceno se je poslovil in nekaj izgubljenih točk na tem področju je botrovalo dejstvu, da ni med VODILNO TROJICO. Čeprav ima hibridni sklop veliko vrlin, ena najbolj pomembnih je nedvomno majhna poraba goriva, pa je pri uporabi specifičen in ob močnem pospeševanju občasno nadležno glasen. Sicer redko in ne za dolgo, a vseeno motorju simfoničnega zvoka ne pripisujemo. Kot rečeno, sta njegovi najboljši lastnosti ravno učinkovitost in skromna žeja, na testnem krogu je cross s 4,6 litra povprečja porabil manj od voznika, ki je pil vodo, in je bil obenem daleč najbolj varčen med vsemi.

Nasploh pa je yaris cross zelo prijeten avtomobil, ergonomsko dovolj dober, sedeži so fajn spredaj in s prekratkim sedalnim delom zadaj, ker je dokaj oglatih linij, ne manjka niti prostora. Pravzaprav je med najbolj uporabnimi v segmentu, tudi prtljažnik je velik, čeprav glede na tehniko ne bi mislili tako. Pa je kljub temu pogoltnil skoraj največ prtljage, zanemarljivo ni niti dejstvo, da je yaris cross lahko na voljo s štirikolesnim pogonom. Za peljati nam je bil zelo všeč in vemo tudi, da bo deloval dlje, kot bo veljalo vaše vozniško dovoljenje. To pa tudi nekaj pomeni.

+ uporabna notranjost, vozniško prijeten, odlična ergonomija

- prekratek sedalni del zadnje klopi, specifičen pogonski sklop

boštjan_01
Uporabnik

Napisal/-a boštjan_01 Po dec 30, 2024 2:02 pm

Žlahta ga je imela 2 leti, nikoli več Toyote. Prodali bi ga že prej, ampak ni šlo zaradi lizinga. Pred tem so imeli 2 Toyote, zelo zadovoljni.
Drugi žlahtnik ima službeno rabljeno Auris hibrid. Avto ni slab, nima problemov. Pravi da čez dizla ga ni, pred tem je imel dizla.
Poslovni partner je tudi šel iz dizla na RAV4. Z avtom na splošno ni nič narobe, ampak ne pove nič kaj hvalevrednega o hibridu.

To so subjektivne ocene lastnikov z večletnimi izkušnjami. Napram tvojimi objetivnimi številkami iz enodnevnega testa.
Če si ti zadovoljen, ti ni nihče fauš, samo vsi pa niso.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po dec 30, 2024 2:21 pm

Hja, jaz sem pa ravno v aktualnem Capturju dobil občutek cenenosti, pa ne toliko zaradi materialov, ki so za ta razred povsem solidni ampak zaradi ne ravno najboljše izdelave. Na vsaki malo slabši cesti je bilo slišat en kup čričkov iz plastičnih oblog. Pa avto se mi je zdel znotraj kar utesnjen, če npr. na sovoznikovem sedežu želiš koliko toliko udobno sedet brez, da bi s koleni tiščal v predal od armaturke, tistemu zadaj za tabo ostane bore malo prostora. In če sem to jaz občutil pri svojih skromnih 172 cm ne vem, kako tam sedijo kaki malce višjerasli.

V Yaris Crossu se še nisem peljal, slišal sem pa tudi sam kar nekaj kritik predvsem glede zvočne izolacije kabine. Naj bi pa bilo to konkretno izboljšano s faceliftom, koliko oz. v kakšni meri bi bilo treba preverit v praksi. Ko se kupuje avto, je tako ali tako vedno potrebno iti na vsaj en malo daljši krog. Pa za referenco mogoče sprobat še kakega, ki ni na ožjem seznamu, da se res dobi občutek kaj ti ustreza in kaj ne. Ker sicer potem beremo take smešne objave, ko nekomu avto kmalu po nakupu nikakor ne sede.
Antiznačkar po prepričanju

lubej
Novinec

Napisal/-a lubej Po dec 30, 2024 3:54 pm

xxl je napisal/-a:
lubej je napisal/-a:Gledal sem ta cenik za Y. Cross, verzija z 130KM:

https://www.toyotaadria.com/si/pdf/ceni ... _20.09.pdf

Od 33.4K dalje, nekaj se še verjetno dobi popusta, recimo 31K.

Captur 140 KM z višjo opremo Techno pa se dobi za 25K + popusti cca. 3K (popust + bon + financiranje...) = 22K.

https://www.renault.si/CountriesData/Sl ... Captur.pdf

Cenovna razlika med Yaris Cross in Captur je prevelika, vsaj za mene, ne govorimo o 2, 3K ampak o cca. 9K.

Vem da je toyota veliko boljša, samo jaz ne dam toliko več, ni variante.

LP

Saj nisi primerjal primerljivo. Toyota je polni hibrid in avtomatik. Z manj opreme in moči je veliko manjša razlika (lahko tudi cca 23000€), če že primerjaš z 140 MHEV manual. Če primerjaš z polnim hibridom, pa sta tam-tam z Yarisom Cross pri podobni opremi.

OK

Captur E-TECH Full Hybrid 145 z Evolution opremo pride 27,6K, Boljša Techno oprema pa 29K.

Če odštejemo še 2-3K popustov, se dobi avto za 25K

Še vedno 6K+ razlike napram TY. Za mene preveč.

Sem pa že skoraj odločen, da ne bom vzel FHEV.
Bo kar be bencinski, če že mora biti, naj bo MHEV.
Raje brez tega, ampak vedno več avtov ima to zadevo, verjetno zaradi ekologije, pa lepo se sliši (marketing).

LP

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Po dec 30, 2024 4:00 pm

26800 € je najnižja Techno cena v primeru financiranja, kar je podobno Y. Cross hibrid Sport. No, pravilno si se odločil, tudi jaz ne zaupam njihovem hibridu.

"Z avtom na splošno ni nič narobe, ampak ne pove nič kaj hvalevrednega o hibridu.
To so subjektivne ocene lastnikov z večletnimi izkušnjami. Napram tvojimi objetivnimi številkami iz enodnevnega testa."

Lahko podam nešteto subjektivnih ocen lastnikov s pozitivnimi večletnimi izkušnjami (med katere sodim tudi sam), kateri ne bodo nikdar več šli na drugo znamko (med katere NE sodim tudi jaz). ;)

MORDOR
Novinec

Napisal/-a MORDOR Po dec 30, 2024 5:18 pm

Captur 1.33 tce MHEV pride s popusti v primeru finaciranja 22650. V ceno še vključen paket zima kar pomeni gretje sedežev spredaj in volana in dvobarvna karoserija+ 4 letno brezplačno vzdrževanje in 8 let ali 150 000 km garancije. Renault REAL Ljubljana.
Se moraš pa znati tudi kakšen popust izborit. Ne samo sedet in poslušat,
Zadnjič spremenil MORDOR, dne Po dec 30, 2024 5:24 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

MORDOR
Novinec

Napisal/-a MORDOR Po dec 30, 2024 5:21 pm

Uporabniku Polo 78 pa pradlagam da se gre peljat z mano v mojem capturju, Nobenih čričkov in znakov slabe idelave. Prostora spredaj več kot dovolj. Captur ima tudi pomično zadnjo klop ki omogoča tudi višjeraslim normalno sedenje zadaj. Se pravi se z lahkoto peljejo štirje odrasli veliki 185 cm. Ta peti bi se pa gužval. To pa drži.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Po dec 30, 2024 5:41 pm

MORDOR je napisal/-a:Captur 1.33 tce MHEV pride s popusti v primeru finaciranja 22650. V ceno še vključen paket zima kar pomeni gretje sedežev spredaj in volana in dvobarvna karoserija+ 4 letno brezplačno vzdrževanje in 8 let ali 150 000 km garancije. Renault REAL Ljubljana.
Se moraš pa znati tudi kakšen popust izborit. Ne samo sedet in poslušat,

Jaz sem primerjal HEV in ne MHEV, se opravičujem, da nisem bil natančnejši. Sicer ne dvomim, da ni slab avto, sem se spogledoval s Simbiozom, ampak hibrid ni tako dober, kot je Toyotin.

MORDOR
Novinec

Napisal/-a MORDOR Po dec 30, 2024 6:22 pm

Seveda bi se glede hibridne tehnologije Renault lahko učil od Toyote. Saj to je nekako logično. Marsikaj je pridobil tudi od naveze Nissan in Mitsubishi s katerima sodeluje. In tudi to botruje temu,da je vsaj po mojem mnenju captur zadnje generacije res prijeten avto. Predvsem mi je všeč ta motor 1.33 tce 140. Tudi ta seveda ni popoln je pa dovolj dovršen da daje vozniku dobro vozniško izkušnjo.

RUNAČ
Novinec

Napisal/-a RUNAČ Po dec 30, 2024 6:56 pm

lubej je napisal/-a:OK

Captur E-TECH Full Hybrid 145 z Evolution opremo pride 27,6K, Boljša Techno oprema pa 29K.

Če odštejemo še 2-3K popustov, se dobi avto za 25K

Še vedno 6K+ razlike napram TY. Za mene preveč.

Sem pa že skoraj odločen, da ne bom vzel FHEV.
Bo kar be bencinski, če že mora biti, naj bo MHEV.
Raje brez tega, ampak vedno več avtov ima to zadevo, verjetno zaradi ekologije, pa lepo se sliši (marketing).

LP

Če si se odločil za capturja, pojdi morda še v izvidnico v Mitsubishi-jev salon pogledat ASX-a, ker gre za isti avto.

Nekaj na to temo sem ti drugače napisal pa tudi na zs...
"Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš."

Karl Heinrich Waggerl

boštjan_01
Uporabnik

Napisal/-a boštjan_01 Po dec 30, 2024 6:58 pm

"Lahko podam nešteto subjektivnih ocen lastnikov s pozitivnimi večletnimi izkušnjami (med katere sodim tudi sam), kateri ne bodo nikdar več šli na drugo znamko (med katere NE sodim tudi jaz). ;) "

Kaj pomeni nešteto? Filozofiraš in nabijaš v prazno. Zdaj boš rekel, da poznaš na milijone ali miljardo ljudi po vsem svetu in jim zaupaš in verjameš na besedo. Toyota je tako kot vsaka druga znamka z plusi in minusi. Na koncu se vsak sam odloči kaj mu je prioroteta in kje bo pogledal skozi prste.
Ne potrebujem nešteto (nepoznanih) mnenj, osebno poznam manj kot 10 primerov, je dovolj zgovornih, da bom vsaj 2x dobro premislil o Toyoti.
O hibridih na splošno pa sploh nimam kaj razmišljat. Ali čisti ICE ali čisti EV, brez slabih komprimisov.

Kar je bilo pred 10, 20 leti je že zgodovina. Realno, v zadnjih 10 letih so čisto vse znamke nazadovale.

MORDOR
Novinec

Napisal/-a MORDOR Po dec 30, 2024 7:11 pm

Je pa nekaj dejstvo. Sem še najbolj sproščen ko se vozim s svojim drugim avtom Ford c max 1.6 116 ti-vct atmosferc. Avto je star 19 let pa se še kar pelje kot pravi stroj. Delajo vse lučke v notranjosti in vsi črički kar jih premore. Ampak ima nekaj kar se je včasih reklo kvaliteta izdelave in trajnost agregata ki ima 360000 km in še kar moje zaupanje.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 54 gostov