gledam, da bi kupil Golf 7, da zamenjam Kia Pro_ceed 1.4 2008 zaradi dotrajanosti in priporočilo treh avtomehanikov naj menjam avto.
Sedaj sem pa malo v dilemi in potrebujem priporočila oziroma mnenja kaj od Golfa vzeti. Budget primarno imam do 8000€ vendar za boljši primerek vozila lahko grem tudi do 10 000€.
Vozim se dnevo v službo eno smer 30km, od tega je dobrih 20km avtocesta in kakšna 2 kilometra klanca.
Motor:
Ali je 1.6 tdi s 105 konji dovolj oziroma ali priporočate 2.0 tdi s 150 konji?
Kilometrina:
Načeloma gledam, da ima vozilo manj kot 200k kilometrov prevoženih in je nekaj primerkov s okoli 150k kilometrov vendar v omenjenem budgetu tudi do 10 00€ ni kaj veliko izbire. Je varno iti tudi precej čez 200k? Enega 2.0 tdi Highine golfa s 250k kilometri sem gledal za 8600€ vendar me skrbi, da zna to biti že preveč. Osebno letno naredim med 15k in 20k.
Oprema:
Trendline sem nekako že odpisal, da je preveč osnovni, ker želim naslednje vozilo imeti več let (vsaj 5?) in je udobje, povezljivost (avtoradio - usb/bluetooth in telefon) ter drugo (park senzorji ter ostala varnost) kar pomembna.
Se pravi izbiram med Comfortline ter Highline. Tu imam težavo, ker ne najdem kaj je za Slovenski trg razlika med opremo in opažam, da tudi Comfortline ni povsod enak (nekateri imajo multifunkcijski volan, drugi ne. Nekateri imajo večji display npr. Nekateri celo navigacijo. . .).
Se splača vzeti Highline čez Comfortline?
Imam nekaj različnih primerkov ogledanih na avto.net, nisem pa prepričan ali lahko lepim povezave

Menjati vozila se mi nekako ne mudi vendar bi to vseeno rad opravil do konca Februarja.
Hvala za vse odgovore v naprej.