Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

a33
Novinec

Ford mondeo MK3 - 1,8 16v 125PS in LPG

Napisal/-a a33 So nov 02, 2024 11:34 am

Pozdravljeni,

Zanima me ta avto , kaki so problemi na slpošno in kako se obnese motor če je predelan naplin LPG. Letnik 2002.
Baje je to mazdin motor 1,8 z verigo.

Hvala

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Re: Ford mondeo MK3 - 1,8 16v 125PS in LPG

Napisal/-a RedBaron Ne nov 03, 2024 7:28 am

Sicer nimam izkušenj iz prve roke, ampak pred leti so mi na ford servisu rekli, da fordovi motorji ne prenašajo najboljše LPG-ja.
Problem so ventili, oz. sedeži ventilov, ker plin izgoreva pri višji temperaturi kot bencin, so ventili temperaturno precej obremenjeni. Poleg tega je plin bolj suh kot bencin in ne maže ventilov, kar vodi do problemov, če motor ni prilagojen temu.

Sam sem se pred leti precej spogledoval z idejo, da bi nabavil bencinarja in ga predelal na plin. Vendar sta ravno v tistem času dva sodelavca imela avto predelan na plin (eden hondo, drugi BMW) in oba sta imela konstantne probleme -> non stop neke malenkosti v zvezi s plinom (cukanje, lučka za motor, problemi z mazanjem ventilov...), tako da sem se potem ohladil glede tega. Pa tudi cena LPG-ja ni več tako ugodna kot je bila.

nejc1986
Novinec

Re: Ford mondeo MK3 - 1,8 16v 125PS in LPG

Napisal/-a nejc1986 Ne nov 03, 2024 8:25 am

Se strinjam s predhodnikom kar se tiče tega da Ford ni ravno najboljši prijatelj z LPG. Nekateri motorji se sicer kar dobro razumejo s plinom, sam sem pred kratkim prodal xsaro picasso ki je na plin prevozila 170t km brez ene same težave.

Nebi pa kupoval rabljenega avta na plin ,ker nikoli ne veš kako ga je prejšnji lastnik servisiral (to je pri LPG še posebej pomembno).

Sicer pa (če vse dela ) je prihranek.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 9 gostov