Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

guslovd
Nov uporabnik

Uvoz avta (starodobnik) iz BIH

Napisal/-a guslovd Sr jul 10, 2024 8:41 pm

Pozdravljeni.

V BIH sem našel lep primerek kompletno restavriranega Golf 2, GT. Vse je original.

Zanima me kakšne so možnosti, da se avto registrira v Sloveniji?

Imamo opcijo dobiti Bosansko osebno in ga tam registrirati na sebe, pa potem z BIH tablicami voziti v Sloveniji. Ne vem pa ali je avto možno uradno uvoziti?

Hvala za odgovore.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Uvoz avta (starodobnik) iz BIH

Napisal/-a cruiser1 To dec 24, 2024 6:51 am

Če je res starodobnik (min 25 let) Potem ga lahko uvoziš, če pridobiš certifikat starodobnika. Na podlagi tega lahko narediš homologacijo in uvoz in ga registriraš. Starodobnik je tudi oproščen DMV.

Kohec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kohec To dec 24, 2024 4:12 pm

Da je avto starodobnik mora biti star 30 oz. več let, ter ohranjen in tehnično vzdrževan tako, da je skladen z originalno konstrukcijsko sestavo in obliko.

Za registracijo vozila iz EU kot starodobnik je treba opraviti identifikacijo vozila. Za to je potrebna kupoprodajna pogodba ali račun iz tujine, odjavljeno prometno dovoljenje, Poročilo o uvrstitvi vozila in Zapisnik o oceni vozila, ki ju izda Zveza SVS.

Za vozila iz ZDA in drugih ne EU držav je potrebno poleg prej naštetega še potrdilo o carini. Vozilo je treba priglasiti tudi na FURS (oprostitev plačila DMV), za kar je na voljo 15 dni od dne, ko je vozilo prispelo v Slovenijo.

V obeh primerih se postopek začne z izpolnitvijo Evidenčnega lista in z dogovorom v najbližjem društvu Zveze SVS o ureditvi dokumentov.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 To dec 24, 2024 11:01 pm

Res je 30 let. Ne vem od kod mi je padlo 25 let. Je pa ta meja bila včasih.
Glede zvez imaš poleg SVS še SVAMZ.
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 47 gostov